hetCOMOMEER
de parel onder de Italiaanse meren

Gravedona aan het Comomeer


Gravedona aan het Comomeer

Watersportcentrum
Het charmante plaatsje Gravedona heeft eigenlijk twee gezichten, allereerst een oud stadje met historische bezienswaardigheden en smalle steegjes. Daarnaast is het een belangrijk centrum voor populaire watersportactiviteiten, waaronder zeilen, windsurfen en waterskien. Tijdens het hoogseizoen is het een van de drukst bezochte plaatsjes langs het Comomeer en populair onder watersporters.

Gravedona is fraai gelegen in een halfronde baai, en heeft een lange promenade die uitkomt bij een kleine haven. Tijdensde warme zomermaanden is deboulevard van het stadje een van de gezelligste plekken aan het Comomeer, met veel activiteiten en live muziek indecafe's en op deterrassen langs het meer.

Bezienswaardigheden
De belangrijkste religieuze bezienswaardigheid in Gravedona is
de Santa Maria del Tiglio, een kerk uit 12e-eeuw, die wordt gezienals een van de mooiste Romaanse bouwwerken in de omgeving van het Comomeer. Het kleine Gravedona is sowieso goed voorzien van oude religieuze gebouwen met o.a. de Santa Maria delle Grazie, Ss. Gusmeo e Matteo en de Chiesa di San Vincenzo. Het mooiste, niet-religieuze, gebouw is Palazzo Gallio dat stamt uit de 16e-eeuw. Het Palazzo staatop een fraaie locatie, direct aan het Comomeer en wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor evenementen en festiviteiten.

Hotels, B&B's en Appartementen
In Gravedona vind je naast een aantal goede hotels, ook een paar betaalbare bed&breakfast accommodaties. Daarnaast zijn er vakantiehuizen en appartementen te huur.

Campings
Er zijn momenteel geen campings aanwezig binnen de gemeente- grenzen van Gravedona, maar op circa 2 km naar het zuiden ligt het plaatsje Dongo dat beschikt over 4 campings, en 2 km noordelijk ligt Domaso met een groot aantal fijne campings.


Tip - Agriturismo alla Poncia


Overnachten in een mooi appartement op een sfeer- volle Italiaanse boerderij. Agriturismo alla Poncia ligt op circa 2,5 km van Gravedona en op 450 m van het Comomeer. Faciliteiten zijn o.a. een tuin, zwembad en gratis fietsverhuur.
Tip - Cantina BottegaCantina Bottega
is een van de beste restaurantjes in Gravedona. Heerlijke biologische streekgerechten en een uitgebreide wijnkaart met biologische wijnen uit de regio. Proef ook de bijzonder smaakvolle kazen!