hetCOMOMEER   
                                          de parel onder de Italiaanse meren
 
                                                                                                                                             

                         
  Het pittoreske en romantische Bellagio

Lombardije meerDe chique en rustige badplaats Bellaggio ligt hoog boven het water precies waar de twee armen van het Comomeer elkaar raken.
Door de fraaie ligging en de bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook
wel "de Parel aan het Comomeer" genoemd.


Bellagio telt ongeveer 3000 inwoners en in het hoogseizoen komen daar nog de nodige vakantiegangers bij. In het verleden was Bellagio vooral een geliefd reisdoel voor kunstenaars en rijke aristocratische toeristen. Er zijn enkele mooie historische villa's te bezichtigen. Het eeuwenoude centrum met zijn steile straatjes is buitengewoon charmant en goed bewaard gebleven.  Je vind er leuke pastelkleurige gevels. Vooral in en nabij de Salita Serbelloni (een overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuren ook bekend als "il Fossato") vind je langs de trappen sfeervolle winkels, restaurants, kleine hotels en wijnproeverijen.

Hotels en Appartementen
Naast een aantal zeer luxueuze en prijzige hotels, zoals Grand Hotel Villa Serbelloni, vind je in Bellagio ook betaalbare hotelkamers en appartementen. De meeste hotels bieden ook kamers met uitzicht over het Comomeer. Booking.com heeft een handig overzicht van de vele hotels in het stadje. Bij Interhome vind je appartementen en vakantiehuizen in de omgeving van Bellagio.
.

Bellagio aan het Comomeer

Bezienswaardigheden
Bovenaan het pittoreske stadje ligt de elegante 18-eeuwse Villa Serbelloni te pronken in een groot park dat mooie vergezichten op het meer biedt. Villa Serbelloni (niet te verwarren met het gelijknamige hotel) is tegenwoordig in gebruik bij de Rockefeller Foundation als een studie- en conferentieoord. Villa Serbelloni’s park kan alleen bezocht worden via een gids met een minimum van 6 en een maximum van 30 personen. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en start om 11.00 en 15.30 uur bij de middeleeuwse toren op het Piazza della Chiesa di S. Giacomo. Van 24 maart tot 29 oktober dagelijks geopend, behalve op maandag en bij slechte weersomstandigheden gaat de rondleiding niet door.

De neoklassieke tuinen van Villa Melzi D’Eril zijn zeker een bezoek waard. Het beschikt over een prachtige tuin met veel azaleas,  rhododendrons en beeldhouwwerken. Het park strekt zich uit tot aan de oevers van het Comomeer. De huidige eigenaar van de tuinen is Conte Gallarati Scotti. Van maart tot okt. zijn de tuinen dagelijks geopend van 09.30 tot 18.30 uur,

Het chique Grand Hotel Villa Serbelloni ligt direct aan het Comomeer. De groten der aarde logeren hier en het hotel
trekt ook veel bekende modeontwerpers. Het in de typische Lombardische stijl gebouwde
Grand Hotel geniet veel aanzien en beschikt over een voortreffelijke keuken. Het weidse park rondom het hotel is vrij toegankelijk voor het publiek.
Plattegrond-map van Bellagio

  Reistip - Ferry naar Bellagio

ferry op ComomeerVertrek eens per veerboot vanuit
Menaggio naar Bellagio. Je wordt
dan beloond met een wel heel fraai uitzicht op de kaap van het stadje als u aan komt varen.

Reistip - Restaurant Busciona

Lombardije ItalieDe heerlijkste vis eet je bij La Busciona da Teo
Het restaurant ligt circa 3 km     buiten Bellagio aan de Via Valassina nr. 161 en is op maandag gesloten.