.
                     COMOMEER   
                               
   
      de parel onder de Italiaanse meren

  Weerbericht Comomeer Italie

                     
          Het weer in de stad Como:
         

          Het weer in Varenna:
          

Klimaat Comomeer en omgeving


Het gebied rondom het Comomeer staat bekend om zijn warme droge zomers en relatief koele en mistige winters. Tijdens de zomer maanden is het warm en schijnt de zon gemiddeld 8 uur per dag.  

Begin mei kan het al aangenaam zijn met temperaturen rond de 24° Celcius. Juli en augustus zijn de warmste maanden met gemiddeld 26° C.

Het voor- en najaar zijn de natste periodes. Tijdens de lente vallen er soms hevige regenbuien. Na zo'n regenperiode is de kans op zonnige en heldere dagen vrij groot in deze regio.

In het noordelijke gedeelte van het Comomeer is het vaak een paar graden koeler dan in de zuidelijke dorpen en in het noorden regent het iets vaker.  Comomeer in de winter

Tijdens de winterperiode dalen de temperaturen soms onder het vriespunt, januari is over het algemeen de koudste maand met een gemiddeld minimum van -3° C en een maximum van slechts 2° C.  Sneeuw valt voornamelijk in de  hoger gelegen gebieden en is zeldzaam in de lagere gedeeltes rond het Como- meer. Toch  komen er 's winters ook verrassend milde dagen voor.


  Tip Comomeer

De beste periode om het Comomeer te bezoeken is
in de late lente en in september wanneer de herfst begint. Het is dan rustiger en de temperatuur is meestal aangenamer.