COMOMEER   
                               
   
      de parel onder de Italiaanse meren

  Wandelroutes Comomeer in Italie

De omgeving van het Comomeer behoort tot een van de mooiste wandelgebieden in Noord-Italie. Naast veel korte wandelingen, die gemakkelijk in een dagdeel te lopen zijn, heeft de regio ook een aantal uitdagende bergwandelingen voor de fanatieke wandelaar,  een aantal routes beschikken zelfs over berghutten. 

Greenway Lago di Como:
Aan de westkant van het meer ligt een fameuze wandelroute met de naam ''Greenway del lago di Como", een wandelpad met fraaie uitzichten dat grotendeels langs de oevers van het Comomeer loopt. Deze ''Comomeer Greenway'' begint in het dorp Colonno en eindigt in Cadenabbia vlakbij het populaire plaatsje Tremezzo
.

Triangolo Lariano:
Een achtdaagse trektocht van Brunate (vlakbij Como) naar
Bellagio. Overnachten is mogelijk in gastvrije B&B's en kleine familehotels. Meestal krijgt u een lunchpakket mee en wordt de bagage vervoerd naar de volgende accomodatie.

Van een aantal wandelingen en trektochten zijn PDF bestanden en online brochures beschikbaar.


Hike route 177499 - powered by Wandermap 

  Wandelen bij  Menaggio


In de omgeving van Menaggio zijn tal van wandelmogelijkheden. Op de website van Menaggio worden diverse wandel- routes en trek tochten beschreven. Ter plaatse is recente informatie te krijgen bij het kantoor van de Italiaanse VVV. Een  aantal wandelroutes zijn op de site van lakecomo.it te downloaden in PDF formaat.

Een populaire route is de goed aangegeven route van het dorpje Breglia naar Rifugio Menaggio, een stevige klim van circa 2 uur met mooie uitzichten over het Comomeer. Vanuit de berghut (rifugio) is er de mogelijkheid om een pittige klim te maken naar de top van de Monte Grona.


 Wandelen bij Varenna


Vanuit het plaatsje Varenna loopt een aantrekkelijke wandeling naar Bellano Het pad maakt deel uit van de Sentiero del Viandante, die begint in het plaatsje  Abbadia Lariana. Je kunt de wandeling vanuit Varenna o.a. beginnen bij Castello di Vezio, waar het steilste gedeelte van het wandelpad aanvangt met mooie uitzichten over het Comomeer. Vanaf het dorpje Perledo begint de afdaling naar Bellano.