.
                     COMOMEER   
                               
   
      de parel onder de Italiaanse meren

  Nesso langs het Comomeer in Italie


Het schilderachtige Nesso ligt tussen de plaatsjes Como en Bellagio en is een interessant dorp om te bezoeken. Nesso is bekend geworden door de Orrido di Nesso, een pittoreske waterval (cascata) die wordt gevormd door twee bergstromen die samenkomen in het centrum van het plaatsje. Een karakteristieke trap leidt naar een oude Romeinse boogbrug die de twee oevers van de waterloop met elkaar verbindt

Accommodatie in een historisch huis
Vanaf het Comomeer heb je fraai uitzicht op de oude karateristieke huizen die verspreid liggen over de hellingen en langs de oever van het meer.  In een van deze huizen, een voormalig vissershuis, zijn twee appartementen gevestigd die men kan huren als vakantiehuis.

Cascata 'Orrido di Nesso'

 Bezienswaardigheden Nesso

Naast de beroemde water- vallen bevinden zich in de omgeving van Nesso de overblijfselen van een oud kasteel met een hoge muur en drie kleine torens. De resten van het kasteel bevinden zich bovenop een berg met een fraai uitzicht over het Comomeer.

Careno
Careno, dat vlakbij Nesso ligt, is een van de mooiste plaatsjes langs het meer. In het dorp bevindt zich het kleine kerkje van San Martino, uit de tweede helft van de 12e eeuw.

 .
  Foto: het centrum van Nesso


 Pian del Tivano

Vlakbij Nesso vind je een bergvlakte met de naam Pian del Tivano (of  Pian di Nesso), op een hoogte van circa 950 meter. Vanuit het plateau is er een verbinding met twee van de hoogste bergen in de omgeving van het Comomeer; de San Primo en de Palanzone. .

Kamperen
Camping Alpe Fuin, ook bekend onder de naam Tivano Camping, ligt in de omgeving van Pian del Tivano vlakbij het plaatsje Sormano.

Nesso op de Kaart:

Grotere kaart weergeven!     

SCRIPT