hetCOMOMEER   
                      
                   de parel onder de Italiaanse meren
 
                                                                                                                                             

                         
  Tremezzo aan het Comomeer

Tremezzo ligt aan de westelijke oever van het Comomeer, tegenover het bekende plaatsje Bellagio. Door de beschutte ligging, in een  baai, en het milde klimaat, is het vaak aangenaam toeven in het populaire Tremezzo. Dit gedeelte van het meer staat ook wel bekend als de 'Riviera delle Tremezzina'.

In Tremezzo vind je een aantal prachtige villa's en tuinen, en  sinds de achttiende eeuw stond het plaatsje bekend als een verplicht onderdeel van de 'Grand Tour' door Italië. Mede daardoor beschikt Tremezzo over een aantal exclusieve hotels, die voornamelijk gebouwd zijn aan het eind van de 18e-eeuw.
 
De Franse schrijver Stendhal (1783-1842) beschreef Tremezzo in een van zijn Italiaanse reisverslagen en het was de favoriete vakantie- bestemming van de voormalige Duitse politicus en bondskanselier, Konrad Adenauer. 
Bezienswaardigheden
Van alle mooie villa's is de beroemde Villa Carlotta de belangrijkste bezienswaardigheid in Tremezzo.  De villa werd gebouwd aan het eind van de 17e-eeuw in opdracht van de Milanese markies Giorgio II Clerici. Het interieur van de villa  is tegenwoordig een museum. De collectie omvat, naast meubels uit de tijd van de verschillende eigenaren, o.a. beelden en schilderijen van Canova, Thorvaldsen, Hayez en Migliara.

De botanische tuinen van Villa Carlotta behoren tot de mooiste in het Italiaanse merengebied. Probeer de tuinen in de lente te bezoeken want dan staat de prachtige collectie rhododendrons en azalea's in bloei, maar ook tijdens de zomermaanden en het najaar is zijn de tuinen een bezienswaardigheid van belang. De villa en de tuinen zijn geopend van 15 maart tot 10 november.


Hotels en Appartementen
Het luxueuze Grand Hotel Tremezzo is een van de bekendste hotels langs het Comomeer.  Dit 100-jaar oude Grand Hotel  is een van de beste voorbeelden van de Italiaanse Liberty-stijl architectuur. Hotel Tremezzo ligt direct aan het Comomeer en biedt een fraai uitzicht over het Comomeer en de bergtoppen van de Alpen. 

Uiteraard zijn er naast het nogal prijzige Grand Hotel, ook betaalbare 
hotels en appartementen te vinden in Tremezzo. Een aantal hotels beschikken over kamers die een fraai uitzicht geven over het Comomeer.  


  Reistip - Parco Olivelli

In het rustige stadspark van Tremezzo, met de naam Parco Teresio Olivelli, is het heerlijk bijkomen van de toeristische drukte in het hoogseizoen. Neem een verkoelend drankje op het  terras in het park. Parco Olivelli ligt direct aan het Comomeer.

  Reistip - Cantina Follie

Bij proeflokaal Cantina Follie  kun je naast wijn  proeven ook heerlijke lunchen met kaas- en worstsoorten uit de omgeving.  Beschikt over  een mooi terras in het historische centrum van Tremezzo.