.
COMOMEER


de parel onder de Italiaanse meren

Brunate - Comomeer inItalie


Het pittoreske Brunate ligt circa 500 meter boven de stad Como. Door de unieke ligging staat het dorpbekendals het "Balkon van de Alpen
". Brunate biedt op heldere dagen fraaie uitzichten overComo, het meer, Lombardije en,in de verte, de Apennijnen ende Westelijke Alpen. Vanaf het fontein van Pissarottino heb je het mooiste uitzicht op het Comomeer en de bergen in de omgeving.

funicolare Como

Het dorp is gemakkelijk bereikbaar vanuit Como met de beroemde kabelbaan van Brunate. De funicolare vertrekt vanaf het kabelbaan stationaan dePiazza de Gasperi in Como. Een spectaculaire rit brengt je in circa zes minuten naar het centrumvan Brunate. Op de website van Funicolare Como staat een handige dienstregeling van de kabelbaan.

uitzicht op Como

Uitzicht op de stad Como vanuit Brunate

Bezienswaardigheden

Naast een aantal interessante oude kerkjes, zoals de 14 eeuwse Sant 'Andrea Apostolo is de Faro Voltiano toch wel het meest bijzondere gebouw. Deze "vuurtoren" is vernoemd naar de beroemde natuurkundige, Alessandro Volta.


Monte Boletto & Bolettone

Vanuit Brunate is er een wandelpad dat je in circa twee uur naar de toppen van deMonte Boletto en de Monte Bolettonebrengt.


Grotere kaart weergeven